Onderhoud parelsieraad

Parels bestaan uit organisch materiaal. Het oppervlak van een parel is niet zo hard als dat van een edelsteen. Stoffen zoals zweet, haarlak deodorants, cosmetica etc. kunnen het oppervlak van de parel onherstelbaar beschadigen.
Na het dragen van de sieraden kan je deze met een zachte, vochtig doek reinigen van cosmetica en zweetsporen. Spoel uw collier niet af en dompel het niet onder in vloeistoffen (zelfs al zijn dit speciale parelreinigingsvloeistoffen). De draad die in de parel zit zal immers de vloeistof opnemen maar kan nadien niet goed drogen. Dit werkt verkortend op de levensduur van uw draad maar ook van uw parels omdat deze van binnenuit vochtig blijven.

Na een aantal jaren en na veel dragen zou de parel opnieuw geknoopt moeten worden. Achter elke parel wordt een knoopjs gelegd. Daardoor wordt verhinderd dat bij het knappen van een ketting alle parels eraf zouden vallen en zo kunnen de parels niet tegen elkaar aan wrijven en beschadigen.
Perla Juwelen herknoopt jouw ketting of armband indien gewenst.

De zilveren slotjes kunnen na verloop van tijd een zwart laagje krijgen. Dit wordt vaak veroorzaakt door de ph waarde van de huid, chloor uit zwembaden of door vochtige omgevingen. Het beste is om het zilveren sieraad met een zilverdoek of zilverpoets schoon te maken, ook te verkrijgen bij Perla Juwelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s